-

Держпраці роз’яснює, як захистити від COVID-19 працівників з роз’їзним характером роботи

30 квітня 2020
4767
Середній бал: 5 із 5

Працівники з роз’їзним характером роботи наражаються на небезпеку зараження під час виконання службових обов’язків. Дізнайтеся, як роботодавець має убезпечити своїх працівників.

Держпраці роз’яснює, як захистити від COVID-19 працівників з роз’їзним характером роботи.

☝ Протоколи виходу на вулицю. Дії проти коронавірусу ☝

Держпраці наголошує: для запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 роботодавець має приділити належну увагу працівникам, які мають роз’їзний характер роботи. Це працівники, які виконують роботи на об’єктах, розташованих на значній відстані від місця розташування підприємства, у зв’язку з чим здійснюють поїздки у неробочий час від місця розташування підприємства (збірного пункту) до місця роботи на об’єкті й назад, що становить не менше як дві-три години на день.

Держпраці роз’яснює, як захистити від COVID-19 працівників з роз’їзним характером роботи.Як організувати профілактичні заходи проти коронавірусу на підприємстві. Готові документи

Роботодавцю слід не тільки забезпечити підлеглих необхідними засобами захисту, а й провести роз’яснювальні роботи з працівниками, що мають роз’їзний характер роботи та часто перебувають у відрядженнях.

Рекомендації, які має надати роботодавець:

  • наскільки можливо уникайте контакту з людьми, привітальних обіймів і рукостискань. Рекомендована відстань до інших людей становить не менше 1,5 м;
  • застосовуйте «безконтактне» надання послуг, а також мінімізуйте необхідність тісного контакту з людьми;
  • під час надання послуг обмежте контакти з поверхнями, до яких часто торкаються;
  • в громадських місцях або місцях, де важко вжити заходів соціального відсторонення, носіть маски та рукавиці, не забувайте вчасно їх змінювати;
  • періодично протягом дня обробляйте руки дезінфекційними засобами або мийте їх із милом не менше ніж 20 с;
  • дезінфікуйте особисті речі (телефони, гаджети, сумки тощо), поверхні службового транспортного засобу (особливо, якщо він спільний) на початку та в кінці зміни;
  • витирайте ручки (маркери) та інші предмети, які використовуються для підпису після кожного користування;
  • застосовуйте одноразові серветки для очищення та дезінфекції;
  • перевіряйте наявність симптомів та проводьте заміри температури тіла двічі на день.

⚡ Працівник захворів на коронавірус: чи «виробничий» нещасний випадок

Додатково попередьте працівників, що у разі прояву симптомів зараження вони повинні:

  • повідомити роботодавця;
  • залишатися вдома і самоізолюватися;
  • зателефонувати до закладу охорони здоров’я або місцевого управління охорони здоров’я та надати детальну інформацію про свій стан здоров’я.

Джерело: Державна служба України з питань праці

logo