text
Служба охорони праці

Спеціальна та обідня перерва: в чому різниця

  • 7 грудня 2017
  • 361

З настанням холодної пори року для деяких категорій працівників стає актуальним питання про правомірність отримання додаткової перерви в роботі, під час якої вони можуть не лише відпочити, а й зігрітися. За яких умов її можна отримати – відповідаємо в статті.

Так само, як і у випадку з обідньою перервою, це питання врегульоване Кодексом законів про працю України (далі – КЗпПУ). Зокрема, в статті 168 КЗпПУ зазначено, що спеціальні перерви для обігрівання і відпочинку надаються особам, які працюють в холодну пору року на відкритому повітрі або в закритих неопалюваних приміщеннях, вантажникам та деяким іншим категоріям працівників у випадках, передбачених законодавством.

Спеціальна та обідня перерва: в чому різниця Читайте також: Як захистити працівників від переохолодження

Про тривалість такої перерви в кодексі нічого не сказано, однак визначено, що ці перерви включаються у робочий час.

При цьому закон зобов’язує власника або уповноважений ним орган обладнати приміщення, в якому будуть зігріватися та відпочивати працівники.

Увага!

Надання спеціальної перерви не означає, що працівники, які виконують роботу в холодну пору року на відкритому повітрі або в закритих неопалюваних приміщеннях, позбавляються передбаченої статтею 66 КЗпПУ «Перерви для відпочинку і харчування».

У цій нормі закону вказано, що працівникам повинна надаватися перерва для відпочинку і харчування, тривалість якої не повинна перевищувати 2 годин. Ця перерва, на відміну від спеціальної, не включається в робочий час.

Законодавство не встановлює спеціальний час початку та закінчення обіду або відпочинку: це визначається правилами внутрішнього трудового розпорядку. Однак у статті 66 зазначено, що перерва робиться, як правило, через 4 години після початку роботи. Як використовувати цей час і де його проводити – працівники вирішують на власний розсуд.

Що ж робити в тих випадках, коли через умови виробництва перерва в роботі не передбачена? Однак навіть за таких обставин у працівника має бути час, щоб поїсти. Перелік робіт, які виконуються без перерви, порядок і місце приймання їжі визначають власник або уповноважений ним орган за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) підприємства.

Підписка на статті

Підпишіться на розсилку, аби не пропустити жодної важливої та цікавої статті. Це БЕЗПЛАТНО. Ми триматимемо вас у курсі всіх актуальних подій у сфері охорони праці!

Освітні заходи
Освітні заходи
Перевірте свої знання та здобудьте нові
Взяти участь
Інтернет-магазин
Інтернет-магазин
Скористайтеся найбільш вигідними пропозиціями щодо передплати і станьте нашим читачем просто зараз
Ми в соцмережах
Знову це надокучливе спливаюче вікно!

Дратує? А Ви зареєструйтеся і спробуйте ще раз!

Витратіть на РЕЄСТРАЦІЮ лише 57 секунд і СКАЧУЙТЕ шпаргалки для спеціаліста з охорони праці, інструкції з охорони праці, журнали реєстрацій інструктажів без обмежень.

У мене є пароль
нагадати
Пароль надіслано на пошту
Ввести
Введіть ел. пошту або логін
Неправильний логін або пароль
Неправильний пароль
Введіть пароль
Я тут вперше
і скачаю все