Спеціальна та обідня перерва: в чому різниця

167
З настанням холодної пори року для деяких категорій працівників стає актуальним питання про правомірність отримання додаткової перерви в роботі, під час якої вони можуть не лише відпочити, а й зігрітися. За яких умов її можна отримати – відповідаємо в статті.

Так само, як і у випадку з обідньою перервою, це питання врегульоване Кодексом законів про працю України (далі – КЗпПУ). Зокрема, в статті 168 КЗпПУ зазначено, що спеціальні перерви для обігрівання і відпочинку надаються особам, які працюють в холодну пору року на відкритому повітрі або в закритих неопалюваних приміщеннях, вантажникам та деяким іншим категоріям працівників у випадках, передбачених законодавством.

Спеціальна та обідня перерва: в чому різниця Читайте також: Як захистити працівників від переохолодження

Про тривалість такої перерви в кодексі нічого не сказано, однак визначено, що ці перерви включаються у робочий час.

При цьому закон зобов’язує власника або уповноважений ним орган обладнати приміщення, в якому будуть зігріватися та відпочивати працівники.

Увага!

Надання спеціальної перерви не означає, що працівники, які виконують роботу в холодну пору року на відкритому повітрі або в закритих неопалюваних приміщеннях, позбавляються передбаченої статтею 66 КЗпПУ «Перерви для відпочинку і харчування».

У цій нормі закону вказано, що працівникам повинна надаватися перерва для відпочинку і харчування, тривалість якої не повинна перевищувати 2 годин. Ця перерва, на відміну від спеціальної, не включається в робочий час.

Законодавство не встановлює спеціальний час початку та закінчення обіду або відпочинку: це визначається правилами внутрішнього трудового розпорядку. Однак у статті 66 зазначено, що перерва робиться, як правило, через 4 години після початку роботи. Як використовувати цей час і де його проводити – працівники вирішують на власний розсуд.

Що ж робити в тих випадках, коли через умови виробництва перерва в роботі не передбачена? Однак навіть за таких обставин у працівника має бути час, щоб поїсти. Перелік робіт, які виконуються без перерви, порядок і місце приймання їжі визначають власник або уповноважений ним орган за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) підприємства.



Освітні заходи

Освітні заходи

Перевірте свої знання та здобудьте нові

Взяти участь

Інтернет-магазин

Інтернет-магазин

Скористайтеся найбільш вигідними пропозиціями щодо передплати і станьте нашим читачем просто зараз

Живе спілкування з редакцією

ЖУРНАЛИ ДЛЯ СПЕЦІАЛІСТА З ОХОРОНИ ПРАЦІ





© Служба охорони праці, 2017. Усі права захищено

Повне або часткове копіювання будь-яких матеріалів порталу, цитування, публікація їх анотованих оглядів допускаються лише з письмового дозволу редакції порталу

Свідоцтво про державну реєстрацію
КВ 14788-3759 Р від 17.06.2008


  • Ми в соцмережах
... це як сніг на голову!

Не скачується? А Ви зареєструйтеся і спробуйте ще раз!

Витратіть на РЕЄСТРАЦІЮ лише 57 секунд і СКАЧУЙТЕ шпаргалки кадровика, форми, зразки та бланки кадрових документів без обмежень.

У мене є пароль
нагадати
Пароль надіслано на пошту
Ввести
Я тут вперше
і скачаю все
Введіть ел. пошту або логін
Неправильний логін або пароль
Неправильний пароль
Введіть пароль
Стаття призначена для професіоналів!

Підтвердіть, будь ласка, свій статус професіонала, пройшовши швидку реєстрацію. Після цього Вам будуть доступні:

• професійні матеріали сайту;

• шпаргалки для безпомилкової роботи;

• вебінари та презентації від найкращих експертів з охорони праці.

У мене є пароль
нагадати
Пароль надіслано на пошту
Ввести
Я тут вперше
і продовжу читання
Введіть ел. пошту або логін
Неправильний логін або пароль
Неправильний пароль
Введіть пароль