Молоко або інші рівноцінні харчові продукти за роботу із шкідливими умовами праці

380
Молоко видається працівникам з метою зміцнення здоров’я і попередження професійних захворювань. Вживання молока сприяє підвищенню опору організму працівника дії токсичних речовин та фізичних факторів, які викликають порушення функції печінки, білкового і  мінерального обміну, подразнення слизових оболонок верхніх дихальних шляхів

Норми і порядок видачі молока встановлено постановою Держкомпраці СРСР, Президії ВЦРПС «Про порядок безплатної видачі молока або інших рівноцінних харчових продуктів робітникам і службовцям, зайнятим на роботах із шкідливими умовами праці» від 16.12.1987 № 731/П-13 (далі — Постанова № 731; Порядок № 731), яка діє на території України у порядку, встановленому постановою Верховної Ради України від 12.09.1991 № 1545-ХІІ, у частині, що не суперечить Конституції та законам України. 

Згідно з цим Порядком рішення щодо безплатної видачі молока або інших рівноцінних харчових продуктів працівникам визначається на підставі Переліку хімічних речовин, під час роботи з якими в профілактичних цілях рекомендується вживання молока або інших рівноцінних ­харчових продуктів, затвердженому Міністерством охорони здоров’я СРСР від 04.11.1987 № 4430-87 (далі — Перелік хімічних речовин). 

Підприємства самостійно вирішують питання щодо безплатної видачі молока або рівноцінних харчових продуктів на підставі зазначених вище нормативних документів. 

Молоком або іншими рівноцінними харчовими продуктами безплатно забезпечують працівників будь-якої професійної діяльності, яка передбачає контакт працівника із речовинами, зазначеними у Переліку хімічних речовин, у т. ч. при їх виробництві, зберіганні, застосуванні, транспортуванні, експлуатації, ремонті та чищенні технологічного устаткування, тари, засобів захисту та інших виробничих процесах. 

Однак скористатися цим правом працівник може лише за умови віднесення його роботи до категорії зі шкідливими умовами праці. З прийняттям постанови Кабінету Міністрів України «Про Порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці» від 01.08.1992 № 442 (далі — Постанова № 442) в Україні врегульовано відносини між власником або уповноваженим ним органом і працівниками щодо реалізації прав на пільги і компенсації за роботу із шкідливими умовами праці. Тому право працівників на безплатне отримання молока або інших рівноцінних харчових продуктів визначається не лише на підставі Переліку хімічних речовин, а й за результатами атестації робочих місць за умовами праці відповідно до пункту 2 Постанови № 442 та з додержанням інших вимог та умов, установлених Постановою № 731. 

Санітарно-гігієнічні дослідження факторів виробничого середовища мають бути проведені санітарними лабораторіями підприємств і організацій, атестованими органами Держспоживстандарту і МОЗ, за списками, що узгоджуються з органами Державної експертизи умов праці, а також на договірній основі лабораторіями територіальних санітарно-епідеміологічних станцій. 

Гігієнічною класифікацією праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості та напруженості трудового процесу, затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я України від 27.12.2001 № 528, визначено, що шкідливі умови праці характеризуються наявністю шкідливих виробничих факторів, що перевищують гігієнічні нормативи і здатні чинити несприятливий вплив на організм працівника та/або його потомство. Умови і характер праці, при яких рівень шкідливих виробничих факторів не перевищує гігієнічних нормативів, вважаються допустимими. 

Пільги і компенсації, що передбачені законодавством за роботу із шкідливими умовами праці, за роботу з допустимими умовами праці не надаються. 

Маляр у своїй роботі постійно застосовує хімічні речовини, однак атестація його робочого місця не проведена. Тож, незважаючи на те, що маляр у своїй роботі застосовує хімічні речовини, однак без результатів атестації робочих місць за умовами праці не можливо встановити, чи є на його робочому місці перевищення граничнодопустимих рівнів хімічних речовин, передбачених Переліком хімічних речовин. 

Слід розрізняти поняття «рекомендується вживати молоко» працівникам, які застосовують або виробляють хімічні речовини, зазначені у Переліку хімічних речовин, і поняття «безплатно надається» у порядку, визначеному законодавством. 

Оскільки під час роботи з хімічними речовинами, передбаченими Переліком хімічних речовин, у профілактичних цілях рекомендується вживання молока або інших рівноцінних харчових продуктів, тому при допустимих умовах праці незалежно від концентрації шкідливих хімічних речовин у повітрі робочої: 

  • працівник може за свої кошти забезпечувати себе молоком; 
  • роботодавець може за свої кошти відповідно до частини третьої статті 7 Закону про охорону праці додатково встановлювати за колективним договором (угодою, трудовим договором) працівникові пільги і компенсації, не передбачені законодавством (у т. ч. безплатну видачу молока або інших рівноцінних харчових продуктів). 

Молоко або інші рівноцінні харчові продукти відповідно до Порядку № 731, видаються у дні фактичної зайнятості працівника на роботах, пов’язаних з виробництвом або застосуванням хімічних речовин, передбачених Переліком хімічних речовин. 

Чи повинно підприємство забезпечувати молоком працівників, зай­нятих роботою за комп’ютерами (ПК)? Оскільки робота з ПК не передбачає застосування хімічних речовин, молоко або інші рівноцінні харчові продукти відповідним працівникам, які застосовують у роботі ПК, не надаються.



Освітні заходи

Освітні заходи

Перевірте свої знання та здобудьте нові

Взяти участь

Інтернет-магазин

Інтернет-магазин

Скористайтеся найбільш вигідними пропозиціями щодо передплати і станьте нашим читачем просто зараз

Живе спілкування з редакцією

Спробуйте безплатно

Безплатний презентаційний номер е-журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці» — чудова можливість ознайомитися з ним та оцінити актуальність і корисність публікацій. Завантажуйте та читайте!


Розсилка





© Цифрове видавництво MCFR, 2016. Усі права захищено

Повне або часткове копіювання будь-яких матеріалів порталу, цитування, публікація їх анотованих оглядів допускаються лише з письмового дозволу редакції порталу

0 44 586 56 06
0 800 212 012 (callback)

Бухгалтерам бюджетних організацій рекомендуємо відвідати портал «Головбух: Бюджет»


  • Ми в соцмережах